19 september 2012
19:00

Upsala IF

Referat: Lohärads IF Röd - Upsala IF

Innan matchen började så regnade det, hade gjort det under dagen. Men när matchen började så slutade det :) Visst regnade det någon gång under matchen sedan, men det tänkte man inte på.

Början av matchen var mycket jämn, det var ett jämt spel. Vi kände redan från början att Upsala var duktiga idag.

1-0, 9:e min. Här slår Wester en mycket bra pass till Hampus som skjuter den i mål. Bra skott med en svår studs i backen precis innan målvakten.

Innan matchen pratade i mycket om att ha ett bra bolltempo. Det fanns stundtals, men kanske inte hela tiden. Det blev i alla fall bättre ju längre matchen led. Vi var stundtals även slarviga i passningarna. Även på 2-3 meters passningar. Vi hade i början av matchen lite för mycket raka passningar i djupet, vi måste bli bättre med den diagonala. När vi får till den då blir det farligt.

2-0, 17:e min. Anton slår en passning mellan deras ytter- och mittback som Max löper på. Chippar den över deras målvakt.

Upsala spelade över hela matchen en mycket bra fotboll, mycket bättre än i de två tidigare matcherna. Där vi vann med 16-1 och 13-0. Jätte kul att se.

I andra halvan av första halvlek hade vi många bra kombinationer, roligt att se att fler och fler gör väggspel. Anton och Hampus hade ett tillfälle med både ett bra väggspel, men som också gav en farlig målchans där Hampus skott gick strax utanför.

I den andra halvleken hade vi en mycket bra start, det var kul att se. Många var delaktiga i spelet, bollen rullade mellan våra killar, kul att se.

3-0, 15:e min. Återigen slår Anton en bra pass i djupet mellan deras backar till Max, som slår den bredvid deras målvakt.

4-0, 17:e min. Kalle slår en DIAGONAL pass till Max i djupet, som slår den längst deras straffområdes linje till GH, som tar emot och vinner mark. Skott, mål!!

5-0, 21:a min. Inlägg av Max till GH, som trycker både boll och motståndare mot deras mål. Deras målvakt räddar, men Wester är framme och petar in returen.

Vi hade en mycket bra period ovan, tre mål på 6 minuter, bra killar.

6-0, 30:e min. Lang vinner både närkamp och boll på höger kanten. Slår den snett inåt till Max som tar emot och skjuter med högern i mål. Max tredje mål för dagen.

7-0, 32:a min. Återigen så vinner Lang både närkamp och boll på sin höger kant. Slår den in till Addi den här gången, som snyggt tar emot, vänder bort deras back och skjuter den i mål.

Vi gör helt klart en mycket bättre andra halvlek. Tack till Upsala för en bra match, klart er bästa mot oss. Tack för att ni kom trots att ni bara var 11 st. Deras #6 var klart deras bästa spelare idag, han är född -01. Imponerande.... Helt orädd, duktig med boll.

Tack till domaren Christer som kom på kort varsel. Den vi skulle ha var sjuk, men efter 7 samtal fick vi tag på en domare som kunde, tack.

- Kul att se hur Wester tar för sig mer och mer.
- Addi gör sin bästa match på länge, framför allt första halvlek.